pavlova

Assalamualaikum,
lama dah tak update blog..busy sangat dengan kerja kat opis..tarikh closing sangat hampir,nak amik tempahan pun tak boleh until 15/11/2012..
semalam pergi jalan tar dengan Fuzah,die request saya bake pavlova..
my 1st invention..
cuma tak ada strawberry,stock habis..so guna green apple dgn anggur..
good combination..
based yang manis include sweet topping,combine with buah yang masam..
jom cuci mata..

harga akan saya update kemudian ye

redvelvet with buttercream topping and edible image



chocolate cake

latest chocolate cake..
repeat order dari opismate..




butter cake deco with piping jelly



buttercake with piping jelly deco..for may opismate bday

kek coklat

Assalamualaikum,
hetic weekend isnt it..phew...its almost eid adha..must be prepare to settle up all the orders..
jumaat lepas saya bake satu kek untuk bakal kakak ipar saya..she convo PHD...proud of u..CONGRATULATION!
here are the picture..

kek coklat lagi

Assalamualaikum,
di sebabkan tahap bz yang tera,dengan office,bisnes lg..tapi rasa sangat happy jugak..
ni nak post kek terbaru..




tambah follower banyak-banyak

kak yuyu



Assalamualaikum,
entry hari ni..nak menambah follower lagi..hehehe...
takat ni follower yang cantik dan ensem cuma ada 33 orang..
hopefully boleh tambah ramai lagi..expend bisnes lagi..sangat suka..

TERIMA KASIH

carrot cakes

my first invention..
di sebabkan anak buah saya nak datang..saya pun dah niat nak buat carrot cake,saya tukarlah topping..jadi coklat ghanache..takut budak2 tak suka cheese..
budak2 kecik,arissa dan ammar,kakak saya,housemate sy,tunang saya..dieorang suka taste kek tu..bau kayu manis pun tak kuat sangat..
even saya pun sangat suka kek ni..
saya guna kacang pecan,letak carrot banyak skit,kismis..bestnye..
tunang saya yang cerewet pun suka..




chocolate cake order by pn.mala

pn.mala ni opismate saya..die suka chocolate cake..die nak wat kudapan kat opis..meh lah cuci mata..


red velvet ordered by cik nurul..classmate uitm

Assalamualaikum,
selamat pagi..
hari ni nak post pasal red velvet lagi..phew,hujung minggu lepas mencabar sangat..dengan nak buat delivery,dengan anak buah yang nakal,dengan hujan selebat alam..
tapi,sesusah mana pun,alhamdulillah..satu2 pekerjaan tu berjalan dengan lancar..

meh lah cuci mata, boleh order sekali..







red velvet cupcakes

hai..
yang ni pulak red velvet version cupcakes.
sila lah cuci mata


 harga ada di sebelah kanan ye..terima kasih

red velvet cakes with cream cheese topping

Assalamualaikum,
ni latest invention saya..
dah boleh order..




harga saya update di sebelah kanan ye..terima kasih
 

PROMOSI AIDIL ADHA

PROMOSI AIDIL ADHA


SEMPENA AIDIL ADHA YANG BAKAL MENJELANG PADA 26-10-2012..
CAKES LOVERS NAK BUAT PROMOSI BESAR-BESARAN..




UNTUK MEMBOLEHKAN ANDA MENIKMATI PROMOSI INI..
ANDA PERLULAH..
FOLLOW BLOG SAYA
BUAT ENTRY MENGENAI PROMOSI INI
LEKATKAN BANNER DI ATAS
COPY LINK SAYA DI BLOG ANDA,ATAU DI FACEBOOK ANDA..
KEMUDIAN,SILA COMMENT DI ENTRY INI,DAN BACKLINK KAN ENTRY ANDA
SAYA AKAN UPDATE LIST YANG JOIN
LIST YANG JOIN PROMOSI INI AKAN SAYA FOLLOW SEMULA DAN BERIKAN DISCOUNT SEBANYAK

20% 


PROMOSI AKAN BERMULA PADA 15/10/2012 SEHINGGA 31-10-2012


jom blogwalking sampai pengsan










Assalamualaikum,
setelah meng-update-kan blog saya..terasa macam nak join segmen blogwalking..
bila masuk satu blog di sini bermula terus terasa nak join segmen ni..mana tau sambil ber-blog walking ni boleh tambah kawan,boleh kembangkan bisnes..
setakat ni follower saya cuma 26 orang je..itu yang buat saya nak merajinkan diri blogwalking

terima kasih..

































sweet lover

Assalamualaikum,

Requested to small cake for her lover.
thank you sebab order


Chocolate cake,buttercream topping and fruits fiesta

Assalamualaikum,
nilah invention terbaru saya..buttercream and fruits fiesta





terima kasih pada yang order..

chocolate kek with buttercream topping

Assalamualaikum..
nilah hasil buttercream saya..terima kasih pada yang order

maaf,mungkin kurang kemas..akan di perbaiki dari masa ke semasa




kek buah

Assalamualaikum,
kali ni post untuk kek buah..
 terima kasih bagi yang order.

untuk order ni special case sikit..sebab yang order ada penyakit kencing manis,darh tinggi..
dia teringin nak makan kek buah..maka saya buat yang kurang manis..
InsyaAllah,saya akan cuba buat seperti yang anda request..



chocolate cake & fresh fruits topping

Assalamualaikum.
ni entry untuk hari ni..
chocolate cake with fresh fruits topping..
thank u sebab order dengan cakes lover..



cheese cuppies with chocolate cake






chocolate cake order by office mate

Assalamualaikum,

ni coklat kek yang di order opismate saya..
Thank U Mag..






if u interested in chocolate...kindly contact me..thank u

segmen follow and follow

Assalamualaikum..
saje2 je nak join segmen..nak ramaikan follower





meh tengok link dia..

dah lama tak follow dan menfollow orang ni..bila dah start buat bisnes online..baru rasa nak gila2 cari follower..sorry..telling d truth..tapi,rasa seronok buat blogwalking tengok2 blog orang lain..jom follow2

segmen:cik misya nak follow







Assalamualaikum...
tetiba nampak satu segmen ni..dah lama tak join segmen2 segala ni sejak busy dengan dunia sendiri..hehehe..cik misya nak follow
sekarang FOLLOWER ADE 16ORANG je..
sebab nak join segmen ni..terlalu banyaklah..lagi2 nak start bisnes bakery ni..kena ramai follower..
saya nak orang tahu,kewujudan bisnes online saya..bukan hanya semata2 di dalam pesbuk..
sangat short story..

terima kasih!

kek batik

ini untuk post kek batik.
ada dua saiz.
satu M, segi empat tepat. RM25.00

untuk L size RM35.00,saya cuma ada loyang bulat(tiada gambar)..tunggu saya beli loyang petak eh..kertas coklat tu,baking paper.  call or text me to put your order.



chocolate cake

Assalamualaikum,

ni adalah contoh cake coklat yang saya buat..
basic kek..i mean..a cake topping with ganache only..
if u request for extra topping..
i'll do for u.







untuk di sewa


















Assalamualaikum,
ni suma adalah dulang hantaran saya dari pihak lelaki.
tapi bila dulang-dulang yang indah ni duduk diam di dalam bilik saya tanpa melakukan ape2 (pemalas punya dulang), lebih baik saya bagi die kerja..
saya nak sewakan dulang saya ni.
condition tiptop..sbb bru pakai sekali..tu pn tak sampai 1 jam.
total suma dulang adalah 8
cuma banyak gambar,sisi yang berlainan..
less talk..lets do d job..

anyone who interested..please let me know.

umimalek@gmail.com

© Kupu - Kupu Beterbangan, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena